Racerapport från Olle Häger

Racerapport från vintersäsongen

Inför vinteråkningen så hade vi planerat in att köra två serier fullt ut, Vintercupen (Skaraborg) och Snöserien.

Men såg ett tillfälle att åka upp till kompisen Andre Högberg uppe i Gävle och köra deras första tävling i Gävle-Dalas vintercup.  Tävlingen gick i Hofors i mitten på december och då fick jag känna på farten av vinnaren i ungdomsklassen på GGN.

Tävlingen flöt på bra och jag fick till snabbaste sträcktider de sista två varven.  Blev tvåa bakom Andre och kände att jag började bli bekväm på 125:an.

Vintercupen började nere i Falköping, fruset och stenhårt i backen. Har haft det lite svårt med farten i backarna och det lite hala underlaget som är speciellt för Falköping. Fick till det bra och körde till mig en 2:a plats. Sen har det rullat på med en 2:a plats bakom Nisse Bengtsson i nästan varje tävling. Jag har väl inte varit riktigt nära förrän tävlingen i Karlsborg då jag var ca 12 sek bakom i mål. Sista deltävlingen i Tibro vann jag och blev 2:a totalt i cupen.

I början av februari han vi åka upp till Botkyrka och köra en deltävling i Östra Open som körs mestadels runt Stockholm. Eftersom det blev ett inhopp i serien så var jag inte seedad, och fick sticka iväg bland de sista i min startgrupp. Åkningen funkade kanon och jag kände igen delar av spåret från när jag var där och körde USM förra året. Låg på hårt första varvet med många omkörningar och kom runt första varvet i ledning så då var det bara att fortsätta så. Vann till slut med 7 sek, nöjd med farten och jämnheten.

Snöserien började i Hallsberg och slutade i Hallsberg. Tycker det är lite synd att inte fler ungdomar kör serien som är riktigt bra. Körningen i serien har gått jättebra och tycker det är kul med lite mer svensk enduro som denna serie erbjuder. Vann 3 av fyra som jag körde och vann totalt. Den roligaste tävlingen var i Åbågen, tycker att den banan hade allt, fart, teknik och flow.

Framöver så har jag två läger inplanerat, på påsklovet blir det körning nere i Kristianstad (Ripa banan) 3 dagar och sedan hem för lite påsk firande. Helgen därpå åker jag till Tranås på läger, det blir 4:e året i rad jag kör det lägret. Sedan börjar säsongen dra igång, kommer att köra både enduro och cross under säsongen, men med mest fokus på USM2 Enduro och långloppen.

/Olle Häger