Kilsbergens mk delar ut stipendium!

Olle Häger får stipendium, tränas av endurolegend

Olle Häger 13 år från Örebro får Kilsbergens MK:s nyinstiftade stipendium för unga, lovande enduroförare. Stipendiet på 20.000 kr kommer att användas till träning av endurolegenden Anders Eriksson, känd från ”I huvudet på Gunde Svan”.

-Olle är en av länets mest lovande juniorer och det känns väldigt roligt att vi i Kilsbergens Motorklubb kan dela ut vårt nya stipendium till just Olle, menar Morgan Rosell som är ordförande i Kilsbergens MK,

-Olle har redan påbörjat träningen med Anders Eriksson och redan första dagen var Anders inne och petade på små, små detaljer som i den här sporten gör stor skillnad, berättar pappa Ted som har ett förflutet på motorcrossbanorna i länet.
-Ja, vi är en riktig MC-släkt och Olle klev på hojen innan han fyllde fyra, berättar Ted.
Olle blandar cross och enduro och har en hög träningsvilja. I somras deltog han i både Hallsbergs och Örebros crosskola samtidigt och däremellan tränade han enduro med pappa Ted.
-Jag tycker båda är lika roligt, men kanske lutar det mer åt enduron ändå säger Olle. Jag var med i Ungdoms SM i enduro i år men jag kunde bara köra tre deltävlingar eftersom jag hade skadat tummen.
Det gick bra för Olle ändå. På en deltävling kom han femma och totalt blev han sjua i Ungdoms SM trots att han alltså inte kunde delta i två deltävlingar. Nästa år blir det en storsatsning på USM och förhoppningsvis tänds en ny endurostjärna i Örebro län.

Kilsbergens MK kan tack vare publikframgången med endurotävlingen Battle of Vikings instifta detta årliga stipendium till unga, lovande enduroförare i klubben. Kilsbergens MK satsar nu på att utveckla ungdomsverksamheten på banan i Ekeberga utanför Fjugesta.

För mer information kontakta:
Ted Häger, Olles pappa på 070-579 71 01
Morgan Rosell, Kilsbergens MK 070-341 28 09