Kilsbergare avslutade med Nyårsrace!

2014 avslutades i Vingåker för Morgan Rosell och Kent Edström när de var med på Nyårsstafetten. Lag om två förare skulle köra så många varv som möjligt under två timmar. Morgan ställde upp på startlinjen tillsammans med 48 andra förare som skulle börja med att springa fram till hojarna, ca 70m, innan de kunde köra iväg över startrakan och ut på det första varvet. Morgan var snabbt framme vid hojen och kom iväg först! Efter bakhjulsåkning över startrakan var det fyra-fem förare som körde om honom på crossbanan.  Väl inne i skogen gick det bättre och med Viktor Broström framför sig blev det bra tempo. Morgan växlade in som femma och nu gav sig Kent ut på den mycket varierande och roliga banan.

i ledning

Banan passade Kent bra och han stortrivdes och hade bra flyt. Han och hans Husaberg jobbade på bra, var många förare på banan och det fanns alltid några att fajtas med! Någon oavsiktlig avåkning(utan vurpa) efter häftigt gaspåslag var enda problemet under Kents fem varv.
Morgans andra varv blev mindre lyckat då fotpinnen på något vis vek ner sig. Tävlingsfokus va inställt och den snabba tanken att han kunde dra upp hojen på bakslangen och sätta ner den på en stubbe och på det sättet slå tillbaks fotpinnen i farten resulterade i att den gick av. Va bara att fortsätta med det lilla utsticket som blev kvar. Vid växlingen erbjöd Kent att de skulle dela på hans hoj men Morgan avböjde, fick anpassa körningen istället.
Efter 2 timmar och 55 min var det väldigt ovisst om Kent skulle hinna in och skicka ut Morgan på ett nytt varv men med 30 sek tillgodo flög Kent över varvningen och Morgan drog ut på det 11:e varvet. kentkurva

Totalt blev Morgan och Kent 15:e lag och de var mycket nöjda med dagen. Strålande sol, några plusgrader och en mycket rolig bana blev till en värdig avslutning av 2014!jagkurva