Hallå där, Olle Häger…

Hallå där, Olle Häger…
Olle Häger 13 år blev Kilsbergens MK:s första stipendiat förra året. Stipendiet på 20.000 kr kom till omedelbar användning då Anders Eriksson rekryterades som tränare. Hittills har Olle avverkat 10 träningar med endurolegenden och resultaten har inte låtit vänta på sig: Sommalovsracet vann han, Jordsprätten trea och i SM ligger han förnärvarande fyra i sin klass E-noll.
-Jag har som bäst haft en andra placering i en SM-deltävling och målet är pallplats när serien är slut, säger Olle.
Med lite strul i en deltävling låg han på totalt åttonde plats men har alltså kört upp sig till en fjärdeplats.

Hur är Anders Eriksson att träna för?
-Jo. han är bra. Det går bättre och bättre. Han tjatar på mig när det gäller armbågarna och blicken så det tränar vi på just nu.

Hur mycket tränar du totalt?
-Det blir två gånger i veckan och så är det nästan alltid en tävling på helgen.

Men hur fixar du skolan?
Ja, lite tajt är det. Får söka en del ledigt men lärarna skickar med mig läxor så de pluggar jag på i bussen och pappa och mamma förhör mig.

Det är inte helt enkelt att få skolan att gå ihop med en hårdsatsning på enduro. Men hela familjen Häger är engagerad i Olles tävlingssatsning och i släkten finns både Johan Edlund och John Rydbjer så det är en riktig ”endurosläkt” Olle har runt sig.
-Ja, på släktmiddagarna blir det mest snack om däckval och fjädring, skrattar pappa Ted Häger som förstås också åker enduro. Vad annars?

Vad är ditt nästa mål?
-Nästa säsong ska jag gå från 80 kubik till 125. Så det ska jag börja träna på i höst.
Det blir bara för pappa och mamma att hala upp plånboken och köpa ny hoj till sonen. Men som det rullar på nu för Olle så ser det mycket lovande ut. Det är inte många i hans ålder i Örebro län som kan vara med och slåss om pallplats i i SM.
Olle är en förare vi ska följa noga och Kilsbergens MK önskar honom all lycka med sin satsning.

Text och bild: Roger Elverskog

Spara

Spara