Dubbelseger i Danmark!

Robin Gunnarsson, Morgan Rosell, John Rydbjer och Jonas Neiglick åkte ner till Billund i Danmark för ett varvlopp. Robin och John startade i 2-timmarsklassen medans Morgan och Jonas tänkte härda ut i 4 timmar.
Förarna anlände till tävlingsplatsen på lördagen och gick ut för att kolla in bana. Var mycket gärden och det tog ett tag innan de hittade skogsområden med några fina backar. Allt såg bra ut och alla var väldigt laddad inför söndagen trots hot om nederbörd(men det stämmer inte alltid). Lite otäckt var det med de armeringsjärn som använts som banmarkering, ingenting man vill landa på. Fanns även ett ovanligt inslag på banan, nämligen en rondell! Under tävlingen fanns det funktionärer som höll koll på alla förare så de åkte ur på rätt ställe. Kul inslag och det fungerade väldigt bra, förare i rondellen hade företräde, precis som i trafiken.

Kl 9 skulle 6-timmarsklassen starta(där ingen svensk var med) men kl 9 åkte de ut på ett mastervarv och innan de var tillbaks(med nästan alla förare) så hade 45 minuter gått! Danskarna skakade redan på huvudena och menade på att det var för halt och svårt(hade regnat under natten) och funktionärerna strök direkt några avsnitt.
Tomas Kongshöj tog starten och vann klassen med en körtid på ca 5,15 timmar.

Morgan och Jonas startade kl 11 och då hade det kommit ännu mer regn och under hela dagen varierade vädret mellan regn och uppehåll. Morgan kom iväg som fyra medans Jonas hamnade i mitten bland det 30-tal förare som ingick i klassen. Banan började med hal och spårig gärdeskörning med några små backar, Morgan trivdes med underlaget och tog ledningen efter några kurvor, en ledning som han höll ända in i mål! Banan som Morgan och Jonas körde på ändrade sig från varje varv, funktionärerna strök avsnitt hela tiden. Jonas körde en KTM 125 och den fick jobba väldigt hårt i den tungkörda lersörja som banan bestod av, efter 5 varv kastade Jonas in handduken. Morgans 300 Sherco orkade bättre men problemet blev istället sikten, trasiga rolloff och en framskärm som försvann gjorde sikten obefintlig vissa perioder.

DSC_1128[1]

Kl 12,59 passerar Morgan starten för 2-timmarsklassen och vid servicestoppet direkt efter starten får han se Robin Gunnarsson fara förbi i ledning med John Rydbjer som nr två! Robin trivdes väldigt bra på sin 300cc i det hala underlaget, vid detta skede i tävlingen hade arrangören strukit i princip alla avsnitt med skog! När tävlingen var avslutad visade det sig att Robin haft snabbaste varvet av alla under tävlingen! Medans Robin trivdes på banan fick John slita hårt på sin 250 fyrtakt samtidigt som en gammal skada gjorde sig påmind så efter 4 varv avslutade John sin tävlingsdag.

Robin och Morgan fortsatte sladda runt på bana och efter några halkvurpor men utan större missöden vann de varsin klass!
Totalt sett en mycket lyckad resa till Danmark för gänget från Kilsbergens mk!

 

DSC_1136[1]prispall jag

Robin Gunnarsson och Morgan Rosell är mycket nöjda segrare!

IMG_20150328_144711[1]                IMG_20150328_143558[1]

 

Jonas leker dansk och blir rädd för hindret.     Fullfartshopp över en grusväg.

 

robin mål bild depå

 

Robin gör tummen upp efter seger!     Hojarna rena och fina innan start!