Battle of Vikings 2013

Nu har Kilsbergens mk gjort det igen! Battle of Vikings blev en enorm succé. 118 förare kom till start och 2900 personer besökte tävlingen!! Internationella proffsförare fanns på startlinjen och det var våran svenska stjärna Joakim Ljunggren som var den starkaste vikingen! Jocke körde åtta varv på den mycket krävande banan och tvåan Lars Enöckl från Österrike var nöjd tvåa trots att han blev nitton minuter efter Jocke. Fjolårets fjärde man, Marcus Igelström, tog i mer i år och rundade av prispallen som tredje man, starkt jobbat med en trialhoj.

Kilsbergens mk hade två förare till start, Peter Vondrus och Morgan Rosell. Peter fick kopplingsproblem under fredagens kval och kom aldrig till start på lördagen. Morgan kvalade in som 21 man på den snabba kvalbanan. Under lördagens tävling blev banan mycket svårare och Morgan orkade endast med två varv men blev 26;a med den bedriften. 72 förare klarade av ett varv eller mer så nästan 40 förare kom inte ens ett varv.

Trots den svåra banan var alla mycket nöjda med tävlingen. En förare från Tyskland kom endast ett varv men var mycket nöjd med det och han skulle komma tillbaks nästa år med fler kompisar och bättre förberedda! Den Franska VM stjärnan Johnny Aubert fick så stora problem med bana att han bröt i den svåra och branta ”Svarta pisten” redan på första varvet. Men även han skulle komma tillbaks nästa år och vara mer insatt i begreppet ”svenks extremenduro”.

Alla som varit inblandade i jobbet med tävlingen är guld värda. Utan er blir det ingen tävling!! Kilsbergens mk tackar för denna tävling och jobbar redan med nästa års upplaga av norra europas tuffaste extremtävling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *