Årets Battle of Vikings blev en succé!!!

Mycket jobb har lagts ner inför Battle of Viknigs i år, både på banan, hinderparken och framförallt på reklam. I fredags började vi skörda frukten av allt jobb! 103 förare kom till start och började med varsitt kvalheat på en banan som blev den tuffaste genom åren. Många fick problem på framförallt en stenhäll i skidbaken samt i hinderparken. De ca 800 besökarna se många vurpor och omkörningar. Kvalheat nr 2 kördes efter de tider förarna fick från första kvalet så nu började de som hade störst problem med banan vilket gav publiken ännu fler vurpor att beskåda. Sista heatet för dagen blev med de 20 snabbaste förarna och nu var det mindre vurpor men ett mycket högt tempo, snabbast var Andreas Linusson före Jocke Ljunggren och Sydafrikanen Blake Gutzeit .

Kvalet fungerade bra med gott om funktionärer ute på banan. Banan blev uppskattad av både publik och förare. Utförshoppet som Jonas Holmberg byggde blev dagens snackis, ca 2,4 m högt var uthoppet och sen landade förarna i nerförsbacken framför all publik.

Lördagen startade med kontroll av banan och sen gick starten kl 11 med Linusson tio sek före Ljunggren. Många förare och anhörig hade åsikter om den nya backen som de alla tyckte var för farlig att ha med. Men när väl tävlingen var igång fungerade allt mycket bra. Banan var mycket svår på en del ställen men allt gick att köra igenom, några tog bara lite längre tid på sig. Efter bara ca fem minuter tog Ljunggren över ledningen och höll den hela vägen in i mål, segermarginalen blev hela 25 min före Blake Gutzeit, Fredrik Johansson tog tredje platsen. Det var enormt mycket publik ute i skogen, mycket mer än något annat år!

Parkeringen sköttes av en förening och de gjorde ett fantastiskt bra jobb med att lösa tillströmningen av besökare. Ånnaboda fylldes snabbt med bilar och parkeringen flyttades till Dammenlägret. Fanns även en specialtransport för dom som hade hund med sig.

Några skador blev det under de båda tävlingsdagarna men både ambulanspersonal och sjukvårdsgruppen agerade på ett mycket professionellt sätt.

Efter tävlingen har vi fått idel lovord. Svemos Åke Knutsson tackade oss å hela Svemos vägnar till en mycket välarrangerad tävling! Robert Svensson, vår tävlingsdomare var också helnöjd över organisationen samt genomförandet av tävlingen! Förare som knappt kom ett halvt varv hade aldrig kört en så rolig bana, de som körde fler varv tyckte banan var den bästa någonsin, internationell publik som varit på många extremtävlingen höll våran bana som en av de bästa de varit på osv osv….

Vi i Kilsbergens mk ska verkligen vara stolta över vad vi åstadkommit med årets tävling! Vi började lite kaosartat under vintern med div problem. Tog tag i problemen och satsade tillsammans för att ro sjätte upplagan i land! Från att knappt överlevt har vi nu visat Sverige och Europa att Battle of Vikings och Kilsbergens mk är byggda av riktigt hårda vikingar som inte ger upp så lätt! Vi kan verkligen göra en uppskattad tävling för både publik och förare!

Inom kort ska vi ha ett möte där vi sammanfattar årets tävling för att därefter börja planerna inför 2016!

Kilsbergens mk, klubben som får det att hända!
Ordförande Morgan Rosell